‘LA GUERRA DELS BESAVIS’ ÉS EL NOU TREBALL DE JUSTE DE NIN

Juste de Nin continua dibuixant Catalunya. Viatgem amb l’il·lustrador i dissenyador català fins al 1833 per a mostrar-nos una història repleta d’intrigues i d’amors en plena Renaixença catalana.

GuerraBesavis_portada

El 1833 un grapat d’homes s’aixecaven a Prats de Lluçanès contra la successió del recent traspassat Ferran VII, que requeia en la seua filla Isabel II, i a favor del pretendent Don Carles (germà del difunt). Era la primera espurna a Catalunya d’una guerra civil que, lluny de ser de preferències successòries, representà un terrible i sagnant xoc entre els defensors de la tradició i els corrents liberals, encapçalats per una burguesia cada cop més enfortida i segura d’ella mateixa. No va ser un cas aïllat a Europa. Fins i tot els Estats Units d’America, pocs anys després, patirien una guerra civil pràcticament per les mateixes raons…

Pàgina interior de LA GUERRA DEL BESAVIS de Lluís Juste de Nin

Pàgina interior de LA GUERRA DEL BESAVIS de Lluís Juste de Nin

Aquesta és la història d’unes famílies que van viure durant aquells anys, que, amb el temps, es van conèixer com els de “la primera carlinada”. Set anys d’enfrontaments plens de crueltats i víctimes per part dels dos bàndols, precedent d’unes altres dues guerres civils fratricides, totes tres dins el segle XIX. Aquest relat -enmig de xocs militars i guerrillers, de grants batalles, d’intrigues polítiques entre els uns i els altres, i d’ambicions oportunistes- parla també de companyia, d’amistat i, no cal dir-ho, d’amor. És imprescindible assenyalar que durant el transcurs de la guerra -i sobretot arran del seu desenllaç- els nostres besavis començaren a sentir la llavor del greuge. Un greuge provocat per la manca de respecte als nostres drets històrics (concedits, en canvi, a terres basques i navarreses).

L’Oda a la Pàtria d’Aribau suposarà, juntament amb l’obra de Rubió i Ors, l’inici cultural de la nostra Renaixença i el preludi del catalanisme polític a finals d’aquell segle convuls.

Pàgina interior de LA GUERRA DEL BESAVIS de Lluís Juste de Nin

Pàgina interior de LA GUERRA DEL BESAVIS de Lluís Juste de Nin

LA GUERRA DELS BESAVIS de Lluís Juste de Nin
COL·LECCIÓ: Papers grisos, 35
CARACTERÍSTIQUES: 176 pàgines. Portada a color, interior en bitono. Enquadernat en cartoné. Medidas: 29 cm x 21 cm.
ISBN: 978-84-96730-94-6
P.V.P.: 22 euros.
Disponible a partir del 19 de febrer de 2013.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en CÒMIC EN CATALÀ, NOVEDADES 2013 y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s